Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

JDastych

16. 4. 2009 15:41
..a neb za blba

Díky za podnětné rady, ale o refinancování jsem se skutečně pokusil. A dohodl jsem se s jinou bankou. Tuto dohodu jsem použil jako páku a navíc jsem si nechal s předstihem vypracovat cenový odhad, který mě u stávající banky posunul k podstatně lepšímu úroku. ;-)

Na druhou stranu - můj článek nebyl o nešťastníkovi s nemravným úrokem, ale o destruktivním vlivu stahování peněz od spotřebitelů a tím podříznutí koupěschopnosti v ČR.

Ale jinak díky, za pozornost věnovanou tomuto tématu.

0 0
možnosti
CR

chemba

16. 4. 2009 15:00
Níže jsou velmi podnětné rady jak jít jinam

Ale 100% hypotéku už pisateli žádná banka nedá.Cena jeho nemovitosti klesla o cca 10%. Takže srazit paty a držet hubu a platit a platit.

0 0
možnosti
CR

chemba

16. 4. 2009 14:55
Očekává se, že se budou sazby srovnávat.

Kontokorent jedné z bank má nyní 19% úrok, a půjčky bank jsou tak na 12%.Takže prostor pro další zvyšování úrokových sazeb u hypo je.Počítám, že koncová sazby budou tak 9-10%.Takže zlatých 7,19%.Ještě budete vzpomínat na krásných 7,19%.Tak skvělé už to nikdy nebude.

0 0
možnosti
PH

hekp

16. 4. 2009 21:48
Re: Očekává se, že se budou sazby srovnávat.

Milej truhlíku, takový sazby už tu byly, tak deset let dozadu. Co banka, to jiná úroková sazba, mimochodem, proč by měly banky zvyšovat úrokové sazby, pokud není poptávka pak je spíš budou snižovat, zvlášť když je repo sazba 1, 75% a jak je to dlouho co nám hypoteční banky tvrdily že výši úrokové sazby ovlivňuje repo ČNB. Dneska teda melou něco jiného, ale tlak konkurence je donutí zpívat jinou.

0 0
možnosti
PH

hekp

15. 4. 2009 16:56
úroky

 Podstatné už napsali jiní, ale fakt nechápu co vám bráni dojít se zeptat do jiné banky jaký vám nabídnou úrok. Popřípadě kontaktovat společnost, které se zabývá refinancováním hypoték.

 

0 0
možnosti
R

rojack

15. 4. 2009 17:25
Re: úroky

Protože milý pán zaspal. Teď už mu možná nezbývá, než přijmout tuhle nabídku, protože banky posílají nabídku nové sazby cca měsíc předem. A teď vyřiďte za měsíc jinou banku (potvrzení o příjmech, odhad nemovitosti, schvalovací řízení v bance, atd.). 

0 0
možnosti
O

omnisphere

15. 4. 2009 15:28
Finanční krize je úmyslná

Finanční krize je úmyslná - je to krize vyvolaná  bankami a burzami na wallstreetu. Celá tahle podivná mašinérie je tak zvrhlá a přitom tak jasná, že člověk nemusí být odborníkem ani na politiku, bankovnictví nebo ekonomiku, aby si to uvědomil, když má alespoň trochu schopností sledovat něčí skryté zájmy. Jsou to praktiky podobné olašským cikánům, nebo pouličním prodejcům velmi výhodného zboží. Zastaví vás cikán na ulici nebo ital vracející se z médního salónu a nabízí Vám zboží za 10setinovou cenu. To je podezřelé, za tím něco přeci musí být, ne! Nic se neděje jen tak, samovolně. celý tento svět je jeden velký podvod a platit budete vy! sama ekonomika jakožto vědní obor není nic jiného než vědou o okrádání světa. my nepotřebujeme banky, politiky, marketing, to oni potřebují nás. reklama je opakovaný klam - repetito - opakování - klam - podvod - lichva. Člověk člověku vlkem!

0 0
možnosti
A

Alergik71

15. 4. 2009 15:42
Re: Finanční krize je úmyslná

Jasně;-D především ty zlovolné burzy a ne jen z wallstreetu;-D

Mohl byste říci za co mohou ty burzy? Za to, že umožnují obchodovat?;-D

Marketing působí jen na lidi, kteří ho na sebe působit nechají.... Možná i to stojí na zamyšlení nad sebou.;-)

0 0
možnosti
O

omnisphere

15. 4. 2009 15:04
Jsem tvá banka, pozvi mne dál!

To, že bude finanční krize už bankéři věděli tak 3-4 roky dopředu. Proběhly přeci obrovské mediální kampaně a úvěr dostal  každý! Už tehdy jsem si říkal, že je to nějaké podezřelé, když banky tak masově rozdávají finanční prostředky, no a teď budou vysávat. Když nebudete mít na splácení, jakože mít zcela nepochybně nebudete(promiňte mi mou surovost - hluboce s Vámi soucítím) o všechno Vás připraví. Oni to vědí a smějí se nám do ksichtu. například viz reklama KB -" Naše banka Vás nevysaje" - onen upír na bilboardech při zastávkách autobusu:-) V minulých třech letech jsem často uvažoval o hypotečním úvěru a dobře, že jsem neudělal. Mám kamaráda v bankovním managementu a on mi to nedopopučil. Je to můj dobrý kamarád a já ho jako odporníka uposlechl. Mějte se a držím Vám palce. S piráty se těžko bojuje. je lepší brouzdat ve sladkovodních vodách tržního nájemného. Je to levnější a výhodnější

0 0
možnosti
A

Alergik71

15. 4. 2009 15:34
Re: Jsem tvá banka, pozvi mne dál!

Pokud to váš odborník věděl ty 3 roky dopředu pak nechápu proč již není ve Forbesu jako nejbohatší muž planety - jistě ví, že i na poklesu cen se dá vydělat ;-D;-D Naštěstí banky v ČR  (od jejich vyčištění a privatizace) nikdy peníze nerozdávaly a hlavně se stát do toho nepletl...

Jinak výše úroku se řídí především trhem ...

0 0
možnosti
A

Alergik71

15. 4. 2009 14:47
:-))))

Článek mi přijde tak neskutečný, že jde nejspíš o parodii ;-D;-D pokud ne tak bych autorovi doporučil něco o základech ekonomie nebo zajít za dobrým sedlákem pro trochu selského rozumu.

A jen pár bodů na zamyšlení:

Je Vaše banka jediná na trhu? Pokud ne proč si nezjistíte nabídky ostatních (tedy pokud nejste někde v rejstřících neplatičů...).

100% hypotéka byla na počátku. Jaká je dnešní hodnota nemovitosti a výše vašeho úvěru?

Proč by měl stát zasahovat do tžních vztahů (vyjma přirozených monopolů a pod...)? Když už víte že ta KRIZE víte co to znamená právě pro banky?...

0 0
možnosti
DX

Aldrin

15. 4. 2009 14:35
Autor asi necte

protoze by vedel, ze se nase banky chovaji zcela v rozpory s CNB.  Zatimco CNB tlaci urok smerem k nule, banky uroky zvysuji a hlavne u zmen fixace. Ja jsem to jaksi zacal resit skoro 7 mesicu dopredu a stalo se mi, ze jsem se dostal na takrka podobny urok jaky jsem mel na zacatku. Pravda, mam schopnou kamaradku, ktera se tim zivi, takze mi v te dobe sehnala opravdu to nejlepsi. Jen v te prvni bance se divili, proc to resim 7 mesicu dopredu. Inu proto, ze jsem nechtel dopadnout takhle. Vzivote by jsem necekal na dopis z banky. Ono pak uz je docela malo casu na odhad, atd. Refix ma jeste jednu vyhodu. Nevim jak ted, ale ja si puvodne pujcoval 90%. Po novem odhadu na refix mam najednou pujceno uz jen 50%.  Jinak pro ty chytraky. Hypoteka je bezna vec vsude ve svete. Jsem podle Pablba milionar s nekrestanskymi prijmy, ale ty 3M jsem fakt v kapse nemel.... A i kdyby, tak se z nich nevydam...

0 0
možnosti
W

Wolf778

15. 4. 2009 15:14
Re: Autor asi necte

Tak hypotéka je sice běžná věc, ale hypotéka na 100 % ceny nemovitosti už zase tak běžná věc není. Dokonce by se myslím dalo říct, že historicky je to věc velmi, velmi neobvyklá. Běžná věc se z ní stala teprve za éry "ceny nemovitostí stále porostou". Pokud bych si bral hypotéku, snažil bych se dodat co možná nejvíc vlastních prostředků, abych platil úroky z co nejnižší částky. Jestliže autorovi přišlo výhodnější vzít si hypotéku na 100 %, než třeba co já vím 70 %,  tak teď má zpětnou vazbu a může tu "výhodnost" náležitě vyhodnotit - nic víc, nic méně.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

15. 4. 2009 14:30
Cizí peníze jsou výhodné,

ale pouze v případě že nemám svoje a potřebuju kapitál na nákup výrobních prostředků. Nedokážu si ale představit situaci, kdy bych si bral hypotéku na dům ačkoliv bych vlastnil dostatek svých prostředků. To mi nějak rozum nebere. Zase jeden chytrolín kterej si myslel jak všechny převeze. :-)

0 0
možnosti
DX

Aldrin

15. 4. 2009 14:37
Re: Cizí peníze jsou výhodné,

Zato vy jste ekonom a vsehoznalec. Smim vedet, cim se zivite? Ze vam to tak sype.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

15. 4. 2009 14:27
Ale notak

1. Máte co jste chtěli. Trpíte za nesmyslný předpoklad, že než za hotové peníze je lepší stavět na hypotéku.

2. Pokud vlády, resp. parlamenty někde v západním světě (např. USA) regulují výši úroku přímo, pak jen u bank, kterým za určitých podmínek  /vč. max. výše úroku/  půjčily, nebo je (v souvislosti s poskytnutím peněz) napůl znárodnily.  Což (v současnosti) není případ našich bank.  Proto nelze výši úroku regulovat.

3. Zvýšení úroků bank má svou jednoznačnou logiku: zvyšuje se riziko nesplácení. A to riziko se musí pokrýt.  Platíte za ty, kteří v budoucnu nebudou schopni splácet. I to je cena za špatné rozhodnutí (raději než za hotové nakoupíme půjčkou).

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 749x
Člověk, který chce zase jít o kus dál a nenechat zlo zvítězit jen proto, že nebude dělat nic.

Seznam rubrik