Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

proboha jen nechci, aby Brusel něco řídil, koordinoval nebo nařizoval. Vy to chcete, aby nám Brusel nařizoval co a jak máme dělat? Vždyť jsme svrchovaný stát a nepotřebujeme k tomu nějaká nařízení. Spíš jsem od nich čekala třeba povzbudivá slova, nabídku pomoci materiální či finanční, ale rozhodně jsem nečekala, že vystoupí slavná Ursula nebo Macron a budou ostatní kritizovat za opatření, která si každý stát stanovil podle své situace. Obzvláště Macron by si měl nejdříve udělat pořádek ve své zemi, kde je nakažených také požehnaný počet. No a třešnička na dortu bylo, že jsem dnes ráno slyšela co řekla včera Ursula. Byla to slova nic víc. Nic neříkající. Žádná hmatatelná myšlenka. Prostě takové kvákání.

2 0
možnosti
OP

Milej pane, že vy jste "věřil" Bruselu je vaše dětinství. Soudný člověk nevěří kdejakým iluzím, ten vnímá realitu a podle toho buď nějakému dění fandí nebo se od něho distancuje. Více méně od doby, kdy byly do EU přijaty země střední a východní Evropy, si EU lídři zamnuli ruce, jako že už mají všechny v pasti a rozjeli postupně útlakové prasárny, zakřivenými okurkami počínaje a nasáváním nelegálů konče. Teď už je i eurohujerům jasné, že je to sebranka totálních blbů a povětšinou i darebáků

1 0
možnosti
LU

V Česku ste prijali okurkoví zámon? Tak ste jediný na sveteR^;-D;-D;-D

1 0
možnosti
LU

"Celý bakoffice moloch EU je neskutečně efektivní v nařizování pracovních dob, nastavení dotací....."

Česi to majú veľmi ťažké, za nich o všetkom rozhoduje Brusel, a nikým nevolený bruselský úradníci.;-(

Na Slovensku rozhoduje o pracovnom čase a pracovných podmienkach tzv tripartita, (slovenská vláda, predstavitelia podnikateľov, odborári).

Podnikatelia, obce,samosprávne kraje majú možnosť požiadať o eurodotáciu a poslať žiadosť na vládu, ktorá posudzuje projekt.

Na Slovensku rozhodla o všetkých opatreniach koronavírusu slovenská vláda, uzatvorenie medzinárodných letísk, uzatvorenie hraníc.. v Česku to nariadil Brusel?8-o

Na Slovensku si volíme v parlamentných voľbách tak ako.celá EU politické strany, strana ktorá získa najviac hlasov zostaví vládu, a tá navrhuje eurokomisárov, ktorých odhlasujú europoslanci zvolení voličmi v eurovoľbách. O Česku rozhodujú nikým nevolený bruselskí úradníci.;-)

V tom Česku to máte veľmi ťažké, keď o vás rozhoduje Brusel a nikým nevolení úradníci;-)

0 0
možnosti
Foto

Hrajete toho nechápavého sice snaživě, ale úplně špatně.

0 1
možnosti
IB

I38v82o 78B28o35u20š31e

17. 3. 2020 22:35

Možná by nebylo od věci si zjistit, jaké kdo má kompetence. Jinak je vcelku veselé číst jak ti co léta protestují proti předávání kompetencí do Bruselu teď nadávají, že Brusel nic nedělá.

1 3
možnosti
Foto

Hrajete účelově nechápavého, ostatně jako vždycky. To, že je EU neschopná akce je požehnáním pro celou Evropu. Nikdo po její účasti nevolá, jen se podivuje, jak po létech uzurpování si kde čeho, se neumí k situaci ani kompetentně vyjádřit. Doufám, že to spoustě lidí konečně otevře oči. Myšlenka spolupracující, propojené Evropy je správná, provedení nikoli. Jen se domnívám, že cestou reforem se EU neobrodí, protože nechce a nedokáže přiznat, že se její politika dostala tam, kam neměla a že posledních několik let neřeší příčiny problémů, ale jako Cimrmanova sopka se je snaží zasypat kravinami.

0 0
možnosti
VM

V94á58c16l64a18v 74M17a86c58h

17. 3. 2020 22:30

No aspoň je konzistentní - uprchlickou, dluhovou i zdravotní krizi zvládá zhruba stejným způsobem

3 0
možnosti
KK

No, vždycky je to překvapí, vůbec to nečekali.

Pak počkají jak se to vyvine a jenom z povzdálí blbě kibicují.

Když už je jasné kam to směřuje, tak rázně zakročí, rozjedou kolotoč summitů, změna kompetencí, nová unijní legislativa, nové úřady, komise, rozpočty, záchranné opatření....

Takže až to přide příště, tak už bude aspoň nějaký aparát který počká jak se to vyvine a jenom bude z povzdálí blbě kibicovat, .....:-/

1 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 749x
Člověk, který chce zase jít o kus dál a nenechat zlo zvítězit jen proto, že nebude dělat nic.

Seznam rubrik