Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Největší část ceny nalezených denárů tvoří historie a jejich příběh. Kdyby si mohl denáry nechat jejich nálezce, nikdo by se ten příběh nedozvěděl, zůstaly by pouze předmětem šmelení na sběratelských burzách.

Nevím jestli je to tak ve skutečnosti, ale v debatách s přáteli na téma koupě/prodej pozemku, jsme se nejednou dostali také na to, co by mohlo být pod ním a už vícekrát se mi dostalo vysvětlení, že pokud si kupuji pozemek, dostávám, zjednodušeně řečeno, pouze jeho povrch. To, co je pod ním, (nerostné bohatství, případné poklady atp.) zůstává i nadále majetkem státu.

0 0
možnosti
Foto

A to je hodně špatné.

3 1
možnosti
Foto

Žijeme v takové slovanské občině, kde všechno patří tak nějak všem. Dokonce ani ten pramínek ve studánce na vašem pozemku není váš, i když tam vaši předkové žil třeba čtyřista let, nýbrž je Povodí (v mém případě Labe). A myslivci si tam můžou chodit a střílet, co chtějí. běda ovšem, když vyjdte do svého lesa se svým psem!

4 0
možnosti

Ano,je to bohužel tak. Přijdete na kraj lesa ale již nejste v lese, ale poučen myslivcem, jste v honitbě a tak se musíte podle toho chovat a tam jsou skutečně pánem střelci v zeleném....

1 0
možnosti

P34e22t48r 69D38r32a53p16a37l

28. 4. 2020 14:32

co na tom nechápete? nálezné 10% je standardní, i když najdete na ulici peněženku. Co je v zemi, patří státu, to je taky standardní. Opatření o detektoru je namířeno proti profesionálním hledačům, kteří někde rozryjí pozemky a znehodnotí naleziště z archeologického hleediska

4 4
možnosti
Foto

Pojďme si rozdělit nalezenou peněženku - to je jasné, že se MUSÍ odevzdat. Od nálezu pokladu ze středověku či dále v minulosti. Vlastnictví takového nálezu je přece neskutečně špatné odebírat nálezci a vlastníku pozemku. Vždyť je to i v rozporu s elementární logikou. Proč by měl být nález zlatého pokladu jen směšně honorován nálezci a nikoli vlastníkovi pozemku kde "ležel"? Proč a z jakého důvodu do toho vstupuje stát a ještě represivně?

3 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 749x
Člověk, který chce zase jít o kus dál a nenechat zlo zvítězit jen proto, že nebude dělat nic.

Seznam rubrik