Diskuse

Kauza roušky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

"ke skode lidi" se soucasna vlada chova jiz delsi dobu, bohuzel

a nejde jen o populisticky zaslane rousky, se kterymi se v dobe baleni zachazelo tak, jak se zachazet nema

1 0
možnosti
MK

Masírka pokračuje. Na jaře, když jednorázovky nebyly a lidi šili po domácku, byla vláda vděčná za doma šité roušky, které dostávaly i nemocnice, domovy důchodců..... Ted, když je jednorázovek hafo a potřebují se jich zbavovat, výroba jede a lidi by je měli kupovat, aby jim nezůstaly na skladě, najednou kritika na látkové roušky - prý škodí, prý se se v nich hromadí bacily, prý je máme ošetřovat v souladu s hygienou, prý.....prý máme zhodnotit, zda by nebylo lepší používat jednorázové roušky /odposlechnuto z rádia/. To určitěRv

0 0
možnosti
Foto

I54v86a66n 78V24e44s83e59l42ý

25. 9. 2020 10:47

Jen malý dotaz - na co "stát" zřídil kdysi SÚKL( tento ústav existuje desítky let - můj otec tam pracoval když jsem se před šedesáti šesti lety narodil) jako vysoce odborný ústav, když se jeho závěry nemíní řídit? Ba co víc když ministr vlády zvažuje na ústav trestní oznámení.

ÚOOÚ také stát zřidil aby dohlížel na dodržování zákona o ochraně osobních údajů a opět se jeho závěry nelíbí.

Vy zmiňujete úředníky jako samolibě a bez zodpovědnosti rozhodující, ale oni rozhodli v rámci svých odborných pravomocí a odpovědnosti podložených zákony.

2 0
možnosti
Foto

Já myslím, že to není líbí/nelíbí. Že je to spíše tím, že stát se do něčeho pustil a SUKL a ÚOOÚ mohli přispět (SUKL je účastníkem jednání) k tomu jak to udělat/neudělat. Místo toho se chopili svých pravomocí a začali to, za aktivního přispění médií, problematizovat.

0 0
možnosti
Foto

Roušky jsou zdravotnický materiál podle toho mělo být s nimi nakládáno a nebylo, jak to uznal Vojtěch v televizi. To ohrozilo i zdraví těch, kterým byly roušky adresovány. Za další respirátory nebyly označeny ČSN a tedy se nesmí používat. Vojtěch v televizi to uznal, ale vymlouval se na to, že to nakoupilo Ministerstvo vnitra a oni nic. Dále v televizi přiznal, že náš stát vede s Čínou reklamaci za vadný zdravotnický materiál za čtvrt miliardy, který nám byl Čínou dodán. Podle něj jednání s Čínou probíhají, ale s jakým výsledkem, tak Vojtěch sdělil, že doufám, že to dopadne dobře.

0 0
možnosti
JS

Je zajímavé, že když šila roušky každá Mařenka, tak to nikomu nevadilo. Řešení je podle mě jednoduché. Zrušit SÚKL a ÚOOÚ a vytvořit nové úřady, které tuto problematiku budou racionálně řešit a nebudou se starat pouze o náplň práce pro své zaměstnance.

0 0
možnosti
VT

Roušky jsou na h... o. Placebo, alibi pro vládu, že něco učinila. Nic víc.

1 0
možnosti
ZD

Další z odborníků na cokoliv. Proč by je Asiati asi pravidelně nosili dávno dávno před Covidem?

1 0
možnosti
ZD

Je smutné, že si tady většina honí triko kritikou vlastní projekce , co že to s těmi rouškami vlastně bylo za akci. Jedni nadávají, že pár roušek nikoho nezachrání , další chytrolín, že to přišlo pozdě.

Ve svatém vzrušení zcela zapadl argument premiéra, který v ČT na začátku akce rouška sdělil, že je to návod pro starší lidi, kteří se roušek nebo respirátoru bojí, aby si to alespoň vyzkoušeli. Proto i dva různé předměty k vyzkoušení. A pro chytrolíny co vítězí odhaleními, že jsou to zásoby nepoužitelné... Každý filtrační materiál pomáhá i kdyby to byla třeba jen šála, kterou teď někteří nosí. A přitroublé komentáře o sterilitě - přeložení do obálek je násobně sterilnější zacházení než to jak se potom každý k roušce chová.

Opět jako i v jiných případech - nakonec se nejedná o roušky, ale o možnost si opět plivnout. Nekonečný a nudný seriál jedněch a těch samých jmen tragédů na cokoliv.

5 2
možnosti
AT

Jestli tohle premiér opravdu řekl, jakože jsem nic takového nepostřehl, má seniory za ještě hloupější, než měl.

Máte snad pocit, že po půl roce od zavedení povinnosti nošení roušek, existuje ještě nějaká významná skupina lidí, kteří je nepoužili?

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
ZD

Jistě máte mandát hovořit za všechny důchodce. Podle textu podloženého masivním průzkumem to vypadá, že můžete mluvit i za ty zahraniční.

0 0
možnosti

"jsem zcela přesvědčen, že vláda či ministerstva si nějaké rozdávání čehokoli příště sakra rozmyslí"

Až zase budou mít zase nějaký nepoužitelný materiál, který by jinak museli vyhodit, tak to zase s velkou slávou rozdají.

1 0
možnosti
ZD

Proč by měl být nepoužitelný? Že má jinou barvu než jste očekával? Mnozí dnes v Praze nosí šálu nebo barevný textil. To již je - podle vás co odborníka - použitelný materiál?

1 1
možnosti
AT

Víte co? Nikdo by neřekl ani slovo, kdyby vláda na jaře, když bylo roušek nedostatek, je důchodcům rozeslala a naopak teď, když není problém je sehnat a každý doma nějaké má, si tutuo pseudohumanitární akci rozmyslela.

Prostě pomoc má být správně načasovaná, jak už tady v diskuzi někdo vedl

3 2
možnosti
ZD

Opravdu měla využít nedostatku a rozesílat? Pak bych se zeptal - rozesílat A CO??? Měli vzít zdravotníkům a dalším v první linii?

0 0
možnosti
PK

Vlastně jste napsal, že opozice je nyní "dobrá" pouze k tomu, aby cokoli, co udělá vláda, s velkým křikem negovala.

Jak dlouho bude trvat, než se od opozičních politiků dozvíme, že rozvolnění nemělo přijít?

Máte karmu. Trefil jste to přesně.

4 0
možnosti
ZD

Od těch kteří vyzývali ve Sněmovně k občanské neposlušnosti a demonstrativně sundávali roušky ? Začal s tím, pokud si vzpomínám, klub ODS v čele s jedním profesorem? A vypadali u toho odhodlaně.!

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 749x
Člověk, který chce zase jít o kus dál a nenechat zlo zvítězit jen proto, že nebude dělat nic.

Seznam rubrik